Saltar al contenido

Finalistes concurs Illa Eficient

07.04.2015

La convocatòria, organitzada pel Departament de Territori i Sostenibilitat i el Grup Habitat Futura amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, és un concurs d’idees d’àmbit nacional sobre la rehabilitació sostenible d’una illa de l’Eixample, concretament entre els carrers Gran Via, Viladomat, Diputació i Calàbria, on es troben 27 edificis, 22 comunitats de propietaris i conviuen més de 700 persones.

Illa Viva de Singularprojects en col·laboració amb un equip multidisciplinar format per Raons Públiques Eix Verd, Tentia, L’Ecoist, l’arquitecta Mònica Batalla i l’advocat Raimon Soler, ha resultat finalista del concurs i ha estat molt ben valorada pel jurat tècnic.

El concurs és la primera fase del projecte Illa Eficient que vol estimular projectes de rehabilitació sostenible que incloguin propostes tècniques i de viabilitat econòmica per a les comunitats de l’Eixample de Barcelona.

La proposta Illa Viva posa als veïns al centre del projecte i promou un procés participatiu per tal que entre veïns i tècnics es decideixin les actuacions més convenients a cada habitatge amb sistemes nevedosos de finançament. Es preveu la implantació de diverses tecnologies d’energia renovable per obtenir una reducció del consum d’energia nolt important, garantint un estalvi notable en les factures d’electricitat i de gas i sense que els veïns hagin de fer cap inversió. El projecte pretén millorar els edificis de l’Illa i recuperar les cobertes dels edificis com a nous espais d’oci i relació entre els veïns.

La proposta Illa Viva neix amb els objectius d’estimular una nova forma de resoldre els projectes de rehabilitació sostenible fent protagonistes actius als veïns del procés de canvi del seu habitatge.

 

Illa Viva a BTV Noticies

Video de la presentació  finalista del Concurs Illa Eficient amb Illa Viva

 

 

 

 

 

 

 

 

Contacte:

   info@singularprojects.cat

   717 716 901